Skip to content

Alles met Akuns

De Akun is veelzijdig. U kunt de Akun biljetten uitgeven aan kunst, cadeau geven, verzamelen, sparen, accepteren en inwisselen.

Akun kunstbiljetten besteden

Steeds meer organisaties, winkeliers en kunstenaars accepteren de Akun als betaalmiddel.
Hier vindt u de organisaties, winkeliers en kunstenaars die de Akun accepteren.

Akun kunstbiljetten cadeau geven

U heeft Akun kunstbiljetten en wilt die cadeau geven. U geeft dan een origineel en praktisch cadeau, waarvan u de waarde zelf kunt bepalen door het aantal biljetten dat u geeft. Hier bestelt u er feestelijke enveloppen bij.

Akun kunstbiljetten verzamelen

Ook kunt u de Akun kunstbiljetten verzamelen. Elk jaar worden nieuwe kunstbiljetten uitgegeven. Elk kunstbiljet is, ook door de nummering een uniek object, gesierd met kunstwerken van twee Nederlandse kunstenaars.

Akun kunstbiljetten accepteren

Als u kunst verkoopt of aan kunst gerelateerde zaken of op andere wijze een relatie heeft met kunst, bijvoorbeeld als kunstmuseum, kunt u de Akun als betaalmiddel accepteren. Kunstmusea en kunstbeurzen kunnen de Akun ook als betaalmiddel voor toegang accepteren. Hier leest u meer.

Akun kunstbiljetten inwisselen tegen euro’s

De Akun heeft bij acceptanten een vaste waarde in Euro’s: 10 Akun = 1 euro.
Acceptanten van de Akun kunnen de Akun kunstbiljetten inwisselen tegen euro’s door de biljetten te sturen naar de Akun, Oeverkruid 13, 4941 VV Raamsdonksveer. Binnen 7 dagen wordt de waarde van de gestuurde Akuns onder aftrek van 10% behandelingskosten, met een minimum van € 4,75, naar het opgegeven bankrekeningnummer overgemaakt.